Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balatonboglár történelme - múltja, jelene, jövője képes leírás - Balatonboglár.tlap.hu
részletek »

Balatonboglár történelme - múltja, jelene, jövője - Balatonboglár.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balatonboglar.tlap.hu » Balatonboglár történelme - múltja, jelene, jövője
Keresés
Találatok száma - 5 db
Balatonboglár

Balatonboglár

Bemutatkozunk, bemutatjuk Önnek városunkat, Balatonboglárt annak reményében, hogy Ön, kedves családja és barátai évek óta ilyen települést keres pihenéséhez, tartalmas szabadságához. A 6300 lakosú városka a Balaton déli partján fekszik, lankás, dombos, szép vidéken. Keleten Balatonlelle, nyugaton Fonyód, a tó északi partján, szemben Révfülöp a szomszédunk. Környezeti kultúránkat a szőlő és a gyümölcs uralja évszázadok óta, melynek feldolgozását a közelmúltig a BB végezte - világszínvonalon. A római korban Pannóniának nevezett vidék fontos kereskedelmi út része, és bár a történelem viharai, a török hódoltság megannyi válságot hozott, a jelleg alapjaiban megmaradt. Az ökrös és lovas szekereket felváltotta a Déli Vasút, és a múlt század végének gazdasági fellendülése vállalkozó szellemű iparos és kereskedő családok letelepedését eredményezte. Felfedezték a tó szépségét, Balatonboglár varázsát, és a kis falu óriási fejlődésnek indult.A II. világháború szomorú nyomokat, de egyben rangos hírnevet hagyott Balatonboglárra. Ez a falu befogadta a menekülő lengyeleket, és a náci táborokból szökött francia hadifoglyokat. A balatonboglári nép és egykori plébánosa, Varga Béla, példamutató emberségét és vendégszeretetét ma emléktáblák és műalkotások hirdetik.

Balatonboglár honlap

Balatonboglár honlap

Üdvözöljük interaktív honlapunkon, mely 1997 óta áll Balatonboglár üzleti, idegenforgalmi vállalkozásainak szolgálatában. Tőlünk is elvárja mind a kor, mind a technika fejlődése, de akár az épp aktuális divatáramlat is, a megújulást. Mint minden jó vállalkozás, mi is felvettük a kesztyűt. A honlapon ezentúl is elsődlegesen kaphatnak helyet szálláshely kiadásával foglalkozó vendéglátók, ingatlant eladni szándékozók, szolgáltatást kínáló egyének, illetve vállalkozások, ugyanakkor helyet kapnak események, programok, közérdekű információk - tehát kissé mozgalmasabbá tesszük. Változtattunk az univerzális megjelenésen, még ha a korábbi forma karbantartása, kezelése jelentősen egyszerűbb is volt, de az egyéni megjelenés igénye ezt felülírja.

Balatonboglár Wikipédia

Balatonboglár Wikipédia

Balatonboglár,Balatonboglár címere,1979,1980-as évek,2008,Balaton,Balatonföldvár,Balaton keresztúr,Balatonlelle,Barcs,Budapest?Szé kesfehérvár?Nagykanizsa-vasútvonal. Az átutazó legelőször a Gömbkilátót pillantja meg Várdombon. A domb egész évben nyugalmas és közkedvelt kirándulóhely. A kilátó esti kivilágítása a távolabbi veszprémi partokról is látható. A Várdombon a nyolcvanas években számtalan nyári rendezvény vonzott nagyobb tömegeket, rendelkezett szabadtéri színpaddal, impozáns pergolával. A domb tövében található a Hétház utca, amely a város legelső villanegyede volt. A város főutcáján - a Dózsa György út mentén - a posta klasszicista épületét láthatja az átutazó. A régi üzletsorok helyén az utóbbi években elegáns üzleti negyed épült. Fonyód felé haladva balra még fellelhetők Balatonboglár régi fényét felidéző polgári villák. Az új bevásárló központtal szemben a többször átépített vasútállomás épülete tűnik fel. A Balatonbogláron tartósan időző üdülő és kiránduló vendég számára a város sokszínű arcát mutatja.

Gyalogló

Gyalogló

Rang: város Terület: 3204 hektár Lakossag: 6055 fő Lakások száma: 2466 Telefonkörzet: 85 Régió: D él-Dunántúl Megye: Somogy Kistérség: Fo nyódi Irányítószámok: 8630 Balatonboglár 8631 Balatonboglár 1. p. 8634 Balatonboglár 3. p.

Vendégváró

Vendégváró

Balatonboglárt a homokos, sekély Balaton-part, a Nagy-Berek, a Vár- és a Temetődomb védett területei, a környék változatos növény- és állatvilága a déli part kiemelkedő jelentőségű településévé emelik. Jelentős borpincészete révén 1987-től a Szőlő és a Bor Nemzetközi Városa. A városban és a környéken talált régészeti leletek tanúsága szerint az ember mintegy hatezer évvel ezelőtt telepedett le ezen a vidéken. A régészek újkőkori, rézkori telepet, bronzkori temetőt tártak fel. A rómaiak Aquincum felé vezető hadiútját a szőlőskislaki városrészben találták meg. A település neve először egy 1211-es okiratban fordul elő. Egy másik írásos emlék szerint Balatonboglár az északi parti Révfülöppel állt rendszeres hajós összeköttetésben.

Tuti menü