Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Boglári lapok képes leírás - Balatonboglár.tlap.hu
részletek »

Boglári lapok - Balatonboglár.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balatonboglar.tlap.hu » Boglári lapok
Keresés
Találatok száma - 5 db
Balatonboglárnak adományozták a Teleki-szobrot

Balatonboglárnak adományozták a Teleki-szobrot

Teleki Pál szobra méltó környezetbe, a lengyel-magyar barátság kegyeleti helyére kerül - tartalmazza az a szombaton Balatonbogláron aláírt adománylevél, amely szerint a Teleki Pál Emlékbizottság a szobrot a Balaton-menti város megőrzésére bízza. A lengyel-magyar barátság kegyeleti helyére kerül. A szoborállítást kezdeményező emlékbizottság adománylevelét Csicsery-Rónay István, az emlékbizottság ügyvezető elnöke, Bakos István, a Teleki Pál Szoboralap kezelője, Kovács Miklós polgármester és Szőllősi Ferenc plébános, a helyi Lengyel-Magyar Barátság Egyesület elnöke látta el kézjegyével.

Domány Sándor

Domány Sándor

ÉLETRAJZ: 1956 január 29-én születtem Pécsett. A Pécsi Orvostudományi Egyetem elvégzése után fül-orr-gégészetből szakvizsgáztam, majd fül-orr-gégészként praktizáltam 1998-ig. Ezt követően életemet a festészetnek szenteltem. Kezdetben főként az impresszionisták voltak rám hatással, ami a mai napig rányomja bélyegét ecsetkezelésemre. Később más modern irányzatok is beépültek munkáimba, mint például a szürrealizmus és a szecesszió. Festményeim java része a műteremben készül fényképek és vázlatrajzok felhasználásával. Az impresszionistákkal ellentétben nem törekszem a színek valós ábrázolására, hanem attól eltérve a megfelelő atmoszféra kialakításával próbálom a hatást fokozni. A fentieket figyelembe véve inkább vagyok expresszionistának tekinthető, mintsem impresszonistának, bár távol áll tőlem a szándék, hogy bárhová is beskatulyázzam magam. Némely festő munkássága homogénnek tekinthető, ezzel szemben festészetem folyamatos változáson megy keresztül, szeretek az anyagokkal kisérletezni. Jelenleg Balatonbogláron élek, és alkotok.

Urányi János Sport és Szabadidő Központ

Urányi János Sport és Szabadidő Központ

Tájékoztatok minden érdeklődőt, hogy a balatonboglári uszoda nyitásának feltétele a szükséges hatósági és vízjogi engedélyek megléte. Az engedélyezési eljárás folyamatban van, amelynek várható befejezése 2013. április hónap. A nyitás pontos időpontjáról értesíteni fogjuk a város lakóit a televízión, az intézményvezetőkön és a hirdetőtáblákon keresztül. Szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

Varga Béla Városi Kulturális Központ

Varga Béla Városi Kulturális Központ

Milyen volt a VII. MÉTA Fesztivál Balatonbogláron? Hogy érezték magukat a résztvevők? Nehéz kérdések, a lelkekbe és a gondolatokba nem láthatunk, de az őszinte megnyilvánulások, a lelkes kitörések, s a bátorító jókívánságok új erőt adnak, hogy jövőre is megrendezzük a MÉTA Fesztivált, hogy újra együtt láthassunk a több, mint 900 népzenét és néptáncot kedvelő és művelő gyermeket, oktatóikat, patinás zsűrinket és nem utolsósorban a professzionális minőséget és szakmaiságot elénk varázsoló MÉTA Együttest.

X-Travel

X-Travel

Adatok: Rang: Város Irányítószám: 8630 Telefon körzetszám: 85 Régió: Dél-Dunántúl régió Megye: Somogy megye Kistérség: Fonyódi kistérség Lakosság: 5998 fő (2005-ben) Lakások száma: 2624 Terület: 3204 (hektár)

Tuti menü