Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Térkép képes leírás - Balatonboglár.tlap.hu
részletek »

Térkép - Balatonboglár.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balatonboglar.tlap.hu » Térkép
Keresés
Találatok száma - 6 db
Balatonboglár térkép

Balatonboglár térkép

Balatonboglár részletes utcaszintű település térképe utcakeresővel, címkeresővel - Balatonboglár részletes utcatérkép, várostérkép, autóstérkép, utcakereső és útvonaltervező, domborzati térkép és műholdas térkép. - Balatonboglár maps and visitor informations, a collection of the best maps of Balatonboglár. - Stadtplan von Balatonboglár (Landkarte, Karte), Ungarn. - Harta / karta / mapa / zemljevid Balatonboglár. TÉRKÉP BALATONBOGLÁR - Balatonboglár részletes utcaszintű település térképe, részletes várostérkép, autóstérkép, utcakereső és útvonaltervező, domborzati térkép és műholdas térkép.

geoNET - Balatonboglár

geoNET - Balatonboglár

Információk, hasznos helyek, pontok, térképes útvonaltervező. Térképes információs portál, több tízezer hasznos hely, pont található, többféle szűrési lehetőséggel, útvonaltervezővel. Térképes álláskereső, állások, munkák megyékre, illetve kategóriákra bontva, szűrési lehetőséggel. Cégek, vállalkozások, látnivalók.

Mapinform

Mapinform

Balatonboglár OTP fiókok, Gyógyszertár, Posta Balatonboglár településen térképpel, nyitvatartási idővel. Szolgáltatások, üzletek Nemzeti dohánybolt - Balatonboglár Balatonboglár térkép, információ, szolgáltatások

Térkép Kalauz online

Térkép Kalauz online

Balatonboglár település térkép, autóstérkép, domborzati térkép

TérképCentrum

TérképCentrum

Gazdag történelmi múlttal rendelkező város, melyet kedvező természetföldrajzi adottságának is köszönhet. A boglári dombok a kb. egymillió évvel ezelőtti vulkáni kitörés maradványai. Rokona a fonyódi hegy, nagyobb testvérei az északi oldal vulkanikus kúpjai. Már az őskorban is megtelepült itt az ember, sáncokkal megerősített földvárának nyomai szépen láthatók a Várdombon. Éltek itt kelták, rómaiak is. Magyar őseinkről 1211-ből tudunk, a települést akkor Boclar néven említették. A tihanyi apát birtoka volt, szőlőművelésről ismert környék. A hódoltság alatt elnéptelenedett. A 18. század végén már fontos révátkelőhely, a 19. század közepétől ismert a kikötője, amely a mai strand területén volt. A nagy gőzhajóforgalom miatt 1913-ban építették meg a mai kikötőjét a hullámtörő gáttal együtt. Ez ma árnyas kemping. Századunk elején felépült az üdülőtelep, 1932-ben a Bauhaus-stílusú templom. A II. világháború idején emberségből példát mutatott a község. Befogadta a lengyel menekülteket, a szökött francia hadifoglyokat. Az 50-es évektől a szőlő- és a gyümölcsfeldolgozás egyik központja lett. Nagyon sokat fejlődött a szolgáltatás. A mai Boglár nevezetessége a Gömbkilátó, melyet Xantus Jánosról, a híres természettudósról neveztek el. A temető-dombi Vörös és Kék Kápolna ma kiállításoknak ad helyet A Boglárhoz tartozó Szőlőskislakon borpince és borászati kiállítás vonzza a látogatókat.

Tuti menü